Home Page / Fotogalerie / Povodně v Podralsku

Povodně v Podralsku

Fotodokumentace povodní v postižených obcích Brniště, Jablonné v Podještědí, Pertoltice pod Ralskem a Kněžice. Omluvte sníženou kvalitu fotek. Pro kvalitnější fotky si prosím stáhněte tento PDF dokument - zpravu o distribuci pomoci (7MB) /Ke-stazeni/Dokumenty/zprava-povodne.pdfZDE..

Během dnů 7. a 8. srpna 2010 byl Liberecký kraj zasažen přívalovými srážkami mimořádného rozsahu,v jejichž důsledku došlo k rozvodnění celé řady řek, říček i potoků v Libereckém kraji. Rovněž v okolí sídla nadačního fondu Podralský nadační fond ZOD proběhly bleskové povodně. V Podralsku byly značně zasaženy obce Brniště, Pertoltice pod Ralskem, Velenice, Jablonném v Podještědí, Kunratice u Cvikova, Lindava a celá řada dalších. Škody v těchto místech byly způsobeny rozvodněnými přítoky řeky Ploučnice (Panenský potok a jiné menší potoky), řekou Svitávkou a jejími přítoky.
Po analýze stavu bezprostředně po povodni oslovil Podralský nadační fond ZOD ve spolupráci s Klánovickým fórem, nadačním fondem občany Městské části Praha – Klánovice s žádostí o pomoc obětem povodní. Přijaté finanční dary byly, v souladu s výzvou klánovickým občanům, rozděleny přímo postiženým rodinám – fyzickým osobám.
Výběr obětí povodní vhodných k poskytnutí nadačního daru nebyl jednoduchý, neboť postižených osob bylo velké množství. Při rozdělení finančních prostředků jsme vycházeli především z vlastního posouzení situace na místě v kombinaci s doporučeními starostů a příslušných pracovníků obecních úřadů v postižených obcích.
Tato zpráva fotodokumentace zahrnuje rozdělení první části přijaté účelové finanční pomoci od dárců směrem k postiženým. K distribuci zbývá dalších 5000,-Kč. Sběr finančních prostředků ještě pokračuje.